ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 200 χρόνων από τη φοβερή Σφαγή της Χίου (1822) η Ιερά Μητρόπολη Χίου έλαβε την πρωτοβουλία ίδρυσης της «Ιστορικής Έκθεσης – Μουσείο της Σφαγής της Χίου» στο χώρο της Ι. Μονής Αγίου Μηνά. Η αρχιτεκτονική αρτιότητα στην αποκατάσταση του χώρου, η αισθητική, η τεχνική πληρότητα και φυσικά η ενδελεχής ιστορική έρευνα, τεκμηρίωση και παρουσίαση του περιεχομένου, έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία του εγχειρήματος.
Το αρχιτεκτονικό γραφείο «Κ. Μανωλιάδη – Μ. Βουρνούς» που ανέλαβε την μελέτη και την υλοποίηση του έργου, μας ανέθεσε τον σχεδιασμό της οπτικής επικοινωνίας του Μουσείου και την υλοποίηση των εφαρμογών στο χώρο των εκθεμάτων.
Αναλάβαμε την επιμέλεια και παραγωγή του λογοτύπου και των γραφικών, τις ψηφιακές εκτυπώσεις καθώς και την τοποθέτησή τους στους χώρους.
Όλα τα γραφικά εκτυπώθηκαν με ψηφιακή επταχρωμία υψηλής ευκρίνειας σε υλικά μακράς διάρκειας και αντοχής. Η αναπαραγωγή των έργων τέχνης και των φωτογραφιών έγινε με τη μεγαλύτερη δυνατή πιστότητα και η τοποθέτηση των υλικών στους χώρους ακολούθησε ειδική μελέτη που εξασφάλισε ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.